dissabte, 30 de març del 2019

Sender de la costa La Vila Joiosa











El sender de la costa o la Colada és una excursió per a tot el món, lleugera que es pot fer tot l'any i en dos trams. Situada a la localitat de la Vila Joiosa és un sender que ix desde la platja del torres fins la cala de Finestrat. Uns dels pocs llocs del litoral Alacantí que encara no està edificat, un petit lloc d'apenes uns 4 km, un oasis al costat de Benidorm.


El recorregut comença a la platja del Torres on ja podem gaudir del primer atractiu que ens mostra aquest sender, es tracta de la torre de Sant Josep, una antiga torre funerària romana just al costat de l'aparcament on deixarem el cotxe.Una mica més abaix a l'esquerra comença el sender, una xicoteta pujada per unes escales de seguida nos eleven a l'altura per a vorejar els penya-segats direcció el racó Conill, deixant enrere la Vila Joiosa en unes explendides vistes de la Bahía d'Alacant, el litoral i el Cabeço d'Or al fons i a l'altra banda podem veure l'illa de Benidorm, la serra Gelada amb el racó de loix i  la torre de l'Aquiló.

Ja em arribat al racó Conill i ací cal decidir si ens tornem per on en vigut o continuem en avant. Nosaltres continuem, farem una parada per gaudir del racó Conill, una petita cala envoltada per pins i d'aigües transparents. Ara direcció a la torre hi ha molts de senders i camins que duen a mateix lloc, nosaltres agafarem un que voreja els penya-segats entre matolls d'espart i pins. Una vegada en la Torre podem gaudir de unes meravelloses vistes de Benidorm i la cala de Finestrat. Els dimarts i els dissabtes hi ha mercat que hi podem baixar i pegar una volta. Sinó és el cas sols ens queda tornar, hi haurem de pillar un camí que ens duu a la casa dels carabiners fins al mirador que hi ha amunt de racó Conill i d'ahi agafarem un sender que ens durà de tornada a la platja del Torres.

Platja del Torres

Primer tram

Racó Conill

Racó Conill

Racó Conill

Torre de l'Aquilò

Torre de l'Aquilò

Pins i la torre

Tram de tornada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada