dijous, 7 de març del 2019

Els Arcs - Castell de Castells.









A l'interior de la província d'Alacant a la localitat de Castell de Castells ens trobem aquest meravellós sender entre camps d'ametllers que ens duu fins a uns espectaculars arcs naturals de pedra que ens deixa bocabadats pel seu gran tamany . És una ruta fàcil de fer, molt curta, en rogle, entretenguda i de nivell per a tothom.Este és el motiu per el qual le posat com a excursió.


Fitxa:
  • Temps estimat: 1:30 - 2:00 h.
  • Dificultat: Baixa.
  • Distància: 5,65 Km.
  • Alçària màxima: 890 m.
  • Alçària mínima: 754 m.
  • Desnivell: 184 m.



Pèrfil:
















Pànol:






















Descripció:


El sender comença en Castell de Castells, a la carretera CV-752 en direcció a Tárbena. En el punt quilomètric 7 veurem el tauler informatiu de començament del sender on deixarem el cotxe. El lloc on es trobem s'anomena el Pla d'Aialt d'ací seguirem per el camí de terra i uns poc mentres més enllà a la nostra dreta  trobem unes ruïnes d'uns dels corrals del Somo a l'esquerra un petit bosc de pins fins una petita casa i un encreuament de camins. A l'esquerra podem anar al Aljub del Xorquet però nosaltres continuem recte entre camps d'ametllers fins arribar a un encreuament on hi ha un tauler informatiu que ens indica un petit sender per arribar als Arcs, disfrutarem d'unes vistes de la Penya del Castellet i la Serrella. De camí als Arcs pel sender a l'esquerra trobarem un petit corral en ruïnes fet de pedra als peus de un cingle amb una hedra gegant. Continuem una mica més i a la fí arribem a els Arcs, on gaudirem de la majestuositat d'ells.
Tornarem per el sender que hi haviem anat fins arribar al camí on prenem direcció la penya l'Escoda de camí a la dreta trobarem el corral del Poll amb un altre aljub. Trobem un altre encreuament on ens indica que a l'esquerra a 500 metres està la penya l'Escoda un petit mirador on es poden veure unes bones vistes de la vall o a la dreta tornar al Pla d'Aialt fins arribar a la carretera a pocs metres de l'eixida.

Ametlers

La flor de l'ametler

La Xortà

La Serrella

Sender

La vall

Els Arcs

Els Arcs

Penya l'Escoda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada