dimarts, 19 de març del 2019

Font Roja - Alt del Menejador.















En este viatge anem a desplaçar-nos fins la localitat d'Alcoi, en concret al parc natural de la Font Roja. Este parc natural és un dels millors espais naturals de la Comunitat Valenciana. El Centre Font Roja Natura i el Santuari es troben a 11 km d'Alcoi. 


Com és un espai protegit, no es pot rodar en bicicleta. Els senders estan molt bé senyalitzats i  no podem eixir-nos dels camins. També hi ha llocs amb taules per dinar o esmorzar i a més es pot acampar, sol·licitant permís a 'Espai Jove d'Alcoi.

A la Font Roja existeixen diversos senders per a fer, nosaltres triarem el groc, una ruta en cercle apta per a xiquets que li dóna mitja volta a la serra del Menejador des de l'ombria per la cara nord a la solana per l'oest fins al cim del Menejador d'aci baixarem al punt de partida.

Fitxa:
  • Dificultat: fàcil - moderada.
  • Temps: 3 hores.
  • Alçària màxima: 1354 metres.
  • Alçària mínima: 1038 metres.
  • Desnivell: 334 metres
Pèrfil:









Pànol:
















Descripció:
Sortirem des de el l'aparcament pujant unes escales fins a la glorieta dels paellers on hi ha taules i paellers i és en aquest lloc on es troben les carrasques més antigues del parc. En este punt veurem la indicació del sender groc que agafarem per la pista direcció el pla de la Mina, a pocs metres només eixir troben la cova gelada que es caracteritza per la seua temperatura de 7 graus.Continuem i tot seguit arriba el pla de la Mina on hi ha una recreació d'una carbonera i un forn de cal.

Tornem a la pista i seguim cap amunt trobarem el pla dels Galers i una mica més a dalt a la dreta el mirador de Pilat a més i a un mirador des del qual hi ha una esplèndida panoràmica de la Serra de Mariola amb el seu cim el Montcabrer i més abaix de nosaltres el riu Polop i els canalons i si mirem cap a la muntanya contemplarem la cara nord del Carrascal de la Font Roja l'abundància d'arbres caducifolis que constitueixen el bosc mixt mediterrani.Seguim el camí i arribem al mas de Tetuan, exemple d'explotació agrícola tradicional, construida a finals del segle XIX. En l'era hi ha un teix centenari i unes taules amb bancs de fusta on podem fer un descans i recuperar forces.

A 800 metres més avant arribem ala cava Coloma la qual és una de les mes antigues construccions emprades per a la conservació i l'emmagatzenament de gel, el qual transportaven fins a la localitat veïna de Xixona per l'industria dels gelats.

A un no rès passem al vessant sud o solana i observem el diferent tipus de vegetació d'aquesta zona on les carrasques apareixen disperses i rebordonides i predominen les plantes aromàtiques. En aquest lloc és fàcil veure rèptils com els serps,sargantanes i fardatxos. Arribats a este punt ja divisem la caseta forestal que és el cim sols ens queda anar fins ell. EL Menejador amb els seus 1356 m, és uns dels punts més alts de la província. Una vista privilegiada de les muntanyes del voltant la serra de Mariola,Aitana,Cabeço d'Or, Maigmó i la Penya Roja.

Per a descendir tornarem enrrere fins al depòsit d'aigua i a 50 metres pijarem la senda que per mitjà d'escalons i amb prou pendent ens duu per l'ombria de tornada al pla de la mina. Es un sender molt estret que fa que el visitant se senta per complet envoltat pel bosc.

Camí

Carbonera

Els Canelons des de el mirador de Pilat

El mas de Tetuan

Taules

La Penya Roja

Camí

Cava Coloma

Mariola i el Montcabrer

Maigmó i el Despenyador

Alt del Menejador

Alcoi des de el Menejador

Sender de baixada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada