dimecres, 6 de març del 2019

Mercadet i bodegues de Xaló.











Xaló és un municipi de la Marina Alta al nord de la província d'Alacant, dins de la subcomarca del Vall del Pop o Vall de Xalò. El seu paisatge es pot observar des de diferents muntanyes que rodegen la Vall, En l'entrada a la Vall des de Benissa es pot veure en la seua totalitat, una vall cobert per vinyes i ametlers circumdat per muntanyes, i travessat pel riu Xaló.


Tots els dissabtes és celebra el mercat d'antiguitats  al paratge de l'assut, especialitzat en mobles, menage i coses antigues.El mercat mereix la pena vorer-ho entre altres moltes coses pots trobar figures de pedra,metal i ceràmiques en ocasions autentiques col·leccions de decoració i altres articles que podem servir-nos en casa de forma més pràctica. A més també hi ha molta ferramenta i aparells de llabrança antics.

Podem esmorçar en el mercat en alguna de les parades que té o en acabar de vorer-ho i desprès en qualsevol dels bars que hi han al voltant. En haver pres forces el següent que podem fer es visitar alguna de les bodegues que hi han i si nos agrada el vi podem fer una tasta en els parrals que hi han. De segur que al final comprarem alguna coseta.
Es va fent l'hora de dinar, els plats típics de la vall de Xaló son arròs al forn,coques i bollets de verdura, llandeta de peix, fideua de porc senglar, paelles. Podem dinar en qualsevol dels pobles Xaló,Alcalalí, Parcent. Això sí abans d'anar vos recomane que reserveu en anterioritat per que sól estar tot complet.

Bodegues

Mercadet

Mercadet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada