diumenge, 10 de març del 2019

Passeig ecològic vora mar Calp - Benissa- Moraira.













Començarem l'excursió des de la cala Calalga, una caleta xicoteta que hi ha al final de la platja La Fossa. El passeig ens duu per la vora de la mar i els xicotets penya-segats del lloc. El passeig està molt bé senyalitzat, sense donar opció ha pèrdua, a més trobarem molts llocs amb bancs de fusta per poder seure i gaudir del moment, del paisatge i descansar. En el recorregut tenim taules on poder dinar i també podem prendre alguna cosa en qualsevol dels xiringuitos que hi han en algunes de les platges que vorem. El passeig fa una llargària total de 8.4 quilòmetres.


Com he anomenat abans el passeig comença en cala Calalga, la següent cala que trobarem es Cala Mallorqui una xicoteta i amagada caleta de pedra. De seguida arribem a les Bassetes on trobem un xicotet club nautic amb un baret i una caleta. Continuem caminant i entren al termin de Benissa i la excursió ens mostra una antiga cantera de pedra tosca del segle XVI abans d'arribar a la platgeta de La fustera una xicoteta cala d'arena blanca molt semblant a les d'Eivissa amb el seu xiringuito.
Fem marxa i arribem a la cala Dels Pinets una xicoteta cala salvatge de pedra rodada i roques des de la que es pot anar a "La mar morta i roques negres", que tenen interes paisatjistic i geologic. Gràcies a les seues característiques la cala es molt bona per al menuts. De seguit ens arriba la cala LLobella de difícil accés i per això es un lloc molt tranquil ideal per a practicar busseig.
A continuació ve la platgeta de L'Advocat que és caracteritza per tenir un xicotet espigó i una placeta per a passetjar traquilament.Al final de L'Advocat hi ha un penya segat anomenat El Cantalar de 47 metres de alçària que es fica a la mar per la coneguda Punta Fosca.  
Està excursió tan maca arriba a la seva fi en la cala del Baladrar protegida dels vent de llevant i d'aigües clares i plena de vida ideal per practicar esports aquàtics.A més també compta amb un xiringuito per gaudir de un refresc contemplant la mar.   
Cala Mallorquí

Les bassetes

Cala del Baladrar

Cala Pinets

Cala Llobella

Cala fustera

Vistes a Oltà i Bèrnia

Cala de l'Advocat

Penyal d'Ifac des de Cala Baladrar

Camí des de port de tudons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada